graphicanews

Ειδήσεις

HP & XEROX

Η HP επιβεβαιώνει την πρόταση συγχώνευσης με την Xerox

την 11 Νοεμβρίου, 2019

"Όπως μελετήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των Αναλυτών Χρηματιστηριακών αξιών της HP, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην μακροχρόνια στρατηγική μας και στην ικανότητά μας να οδηγούμε την εταιρεία σε συνεχή επιτυχία σε μια εξελισσόμενη βιομηχανία, δεδομένης της ύπαρξης πολλαπλών μοχλών που οδηγούν στη δημιουργία αξίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, είχαμε από καιρού εις καιρό συζητήσεις με τη Xerox Holdings Corporation σχετικά με έναν δυνητικό συνδυασμό των επιχειρήσεών μας. Έχουμε εξετάσει, μεταξύ άλλων, τι θα απαιτούσε μία τέτοια συναλλαγή. Χτες, (5/11/2019) λάβαμε μια πρόταση.
Έχουμε παράδοση στην ανάληψη δράσης όταν υπάρχει μια καλύτερη πορεία προς τα εμπρός και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με το διάλογο, την πειθαρχία και το βλέμμα προς το συμφέρον όλων των μετόχων μας."

Με αυτή τη δήλωση η HP επιβεβαίωσε πως έλαβε πρόταση από τη Xerox για μία πιθανή ένωση των δύο επιχειρήσεων.

Πριν λίγες ημέρες ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal έκανε το γύρο του κόσμου, όπου αναφερόταν πως η Xerox έκανε πρόταση εξαγοράς στην HP αμέσως μετά από τον οριστικό τερματισμό της συμφωνίας της με την Fujifilm, ο οποίος θα της επιφέρει 2,3 δις δολάρια από την πώληση των μετοχών της στην κοινοπραξία Fuji Xerox, και την ακύρωση της μήνυσης αξίας 1 δις που είχε καταθέσει η Fujifilm ενάντιον της.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η αξία της HP αγγίζει τα 27 δις δολάρια ενώ της Xerox τα 8 δις.

Κεντρική εικόνα: Designed by snowing / Freepik