graphicanews

Ειδήσεις

Heidelberg to sell factory

Η HEIDELBERG αποσύρεται από την παραγωγή χημικών εκτύπωσης

την 11 Ιανουαρίου, 2021

Με στόχο την άντληση κεφαλαίων για την ενίσχυση μελλοντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες εκτύπωσης, η HEIDELBERG ανακοίνωσε την πώληση 2 εργοστασίων παραγωγής χημικών στο Βέλγιο. Τα εργοστάσια περνάνε στην DC Druck Chemie GmbH, μια θυγατρική της Langley Holdings PLC στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων και η manroland.

Από την πώληση των δύο μονάδων παραγωγής η HEIDELBERG εξασφάλισε 20,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με την απόσυρσή μας από την παραγωγή χημικών για τον κλάδο των εκτυπώσεων, σημειώνουμε πολύ καλή πρόοδο στο να επικεντρωθούμε στις βασικές μας δραστηριότητες", δήλωσε ο Rainer Hundsdörfer, Διευθύνων Σύμβουλος της HEIDELBERG, και συνεχίζει: “Τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της ρευστότητάς μας εν μέσω πανδημίας και στις στρατηγικές μας επενδύσεις στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού μας.”

Η πώληση περιλαμβάνει τις εταιρείες BluePrint Products NV και Hi-Tech Chemicals BV, που βρίσκονται στο Kruibeke, στο Βέλγιο. Τα εργοστάσια αναπτύσσουν και κατασκευάζουν υψηλής ποιότητας χημικά εκτύπωσης για φλεξογραφικές και όφσετ εκτυπώσεις.

Heidelberg sell factories