graphicanews

Ειδήσεις

fujifilm uvijet

Η Fujifilm κερδίζει δικαστική διαμάχη για τις πατέντες της

την 23 Απριλίου, 2019

Θετική εξέλιξη είχε τελικώς για τη Fujifilm η αγωγή που είχε κατάθεση το 2017 η εταιρεία στο περιφερειακό δικαστήριο του Düsseldorf, ενάντιων του κατασκευαστή μελανιών Nazdar και του διανομέα του στην Γερμανία Zaro GmbH. 

Πιο συγκεκριμένα, το 2017, η FUJIFILM Specialty Ink Systems Ltd (FSIS) κατέθεσε αγωγή εναντίον των Nazdar Co., US και Nazdar Limited του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και του γερμανικού διανομέα της Zaro GmbH ενώπιον του αρμόδιου περιφερειακού δικαστηρίου του Düsseldorf. 

Η FSIS ισχυρίστηκε τότε πως η Nazdar διέπραξε παραβίαση των ευρεσιτεχνιών UV μελάνης της FSIS στη Γερμανία, προσφέροντας στην αγορά τα μελάνια inkjet της σειράς 702 & 703 UV και δηλώνοντας ότι είναι συμβατά με τα original μελάνια της FUJIFILM που σχεδιάστηκαν για τους UV εκτυπωτές Acuity της Fujifilm.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας επί αυτών των μελανιών προστατεύουν συγκεκριμένες συνθέσεις μελανιού inkjet παρέχοντας ένα φάσμα ιδιοτήτων περιλαμβανομένης της βελτιωμένης ευκαμψίας και της πρόσφυσης.
Με την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της Fujifilm, η Nazdar υποχρεώθηκε σε αποζημίωση και σε διακοπή της διάθεσης των μελανιών παρότι η τελευταία άλλαξε εντωμεταξύ τη χημική σύσταση των μελανιών της.

Από την πλευρά της η Nazdar άσκησε έφεση κατά της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου και η ακρόαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2019.