graphicanews

Ειδήσεις

Bobst Cerutti

Η BOBST αποκτά τον Ιταλικό κατασκευαστή Cerutti

την 19 Νοεμβρίου, 2021

Η BOBST ανακοίνωσε την ολοκλήρωση, στις 11 Νοεμβρίου 2021, των διαδικασιών απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Officine Meccaniche Giovanni Ceruttil SpA. Η εξαγορά της Cerutti έρχεται να συμβάλει στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της BOBST για την εδραίωσή της ως ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά των εκτυπώσεων Βαθυτυπίας.

Ο όμιλος Cerutti ιδρύθηκε το 1920 στο Casale Monferrato, στα βορειοδυτικά της Ιταλίας, και εξελίχθηκε σε έναν παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή μηχανών εκτύπωσης βαθυτυπίας για συσκευασίες και έντυπα.

Μέσω της εξαγοράς, ο όμιλος BOBST προσθέτει πλέον στα περιουσιακά του στοιχεία την επωνυμία Cerutti, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Cerutti και όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της. Επίσης, η συμφωνία προβλέπει πως τριάντα πρώην υπάλληλοι της Cerutti θα ενταχθούν στο προσωπικό της BOBST Italia.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν επιτέλους, τερματίζοντας μια περίοδο αβεβαιότητας για τους μετόχους της Cerutti», σχολίασε ο Davide Garavaglia, Γενικός Διευθυντής της BOBST Italia, και συνεχίζει: «H BOBST Italia είναι μία εταιρεία οικονομικά βιώσιμη και, ως εκ τούτου, είναι σε θέση να δημιουργεί αξία μακροπρόθεσμα.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε στον οργανισμό μας την τεχνολογία της Cerutti, μαζί με τους τεχνικούς της, οι οποίοι προσθέτουν στην υφιστάμενη τεχνογνωσία και τις δυνατότητές μας. Επίσης μπορούμε πλέον να παρέχουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποστήριξης της BOBST και σε μηχανήματα Cerutti τα οποία είναι εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο.»