GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Η Adobe αγοράζει τη Figma

Η Adobe αγοράζει τη Figma

την 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Adobe ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Figma, της πλατφόρμας συνεργατικής σχεδίασης, για περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνδυασμός των προϊόντων και υπηρεσιών της Adobe και της Figma, θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή συνεργατικής δημιουργικότητας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας των τελευταίων ετών, μετά την εξαγορά της WhatsApp από το Facebook, που πραγματοποιήθηκε έναντι 19 δις δολαρίων το 2014.

Η πλατφόρμα Figma βοηθά τις ομάδες να συνεργαστούν οπτικά και να κάνουν το σχεδιασμό προσιτό σε όλους. Ιδρύθηκε από τον Dylan Field και τον Evan Wallace το 2012 και πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό προϊόντων στο διαδίκτυο. Σήμερα, επιτρέπει τη συνεργασία όλων όσων σχεδιάζουν διαδραστικές εφαρμογές για κινητά και web με πολλαπλούς χρήστες μέσω ροών εργασίας, εξελιγμένων συστημάτων σχεδιασμού και ενός πλούσιου, επεκτάσιμου οικοσυστήματος προγραμματισμού.
Η Figma έχει καταφέρει να προσελκύσει εκατομμύρια νέους σχεδιαστές και προγραμματιστές απ’ όλον τον κόσμο.

«Ο συνδυασμός της Adobe και της Figma θα επιταχύνει το όραμά μας για τη συλλογική δημιουργικότητα.» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Shantanu Narayen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Adobe.