graphicanews

Ειδήσεις

Η διακοπή φυσικού αερίου θα παρέλυε την παραγωγή χαρτιού στην Ευρώπη

την 17 Ιουνίου, 2022

“Μια μείωση της παροχής φυσικού αερίου της τάξεως του 30% ή ακόμη και η πλήρης διακοπή του θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στην παραγωγή χαρτιού στη Γερμανία ή θα μπορούσε ακόμη και να την παραλύσει.” Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας τρέχουσας έρευνας του συλλόγου DIE PAPIERINDUSTRIE e.V μεταξύ των μελών του.

«Ο περιορισμός της παροχής φυσικού αερίου θα δημιουργούσε, αναπόφευκτα, συμφόρηση σε σημαντικά προϊόντα χαρτιού. Για τις περισσότερες εταιρείες δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Πρόεδρος της DIE PAPIERINDUSTRIE, Winfried Schaur. «Το χαρτί είναι κεντρικής σημασίας για τη διατήρηση υποδομών ζωτικής σημασίας όπως η διατροφή, η ιατρική, η υγιεινή και τα μέσα ενημέρωσης. Οι πολιτικοί πρέπει να το λαμβάνουν αυτό σοβαρά υπόψη τους».

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν η ποσότητα του αερίου μειωνόταν στο 30%, κατά μέσο όρο θα μπορούσε να παραχθεί μόνο το 39% περίπου της συνήθους ποσότητας χαρτιού και χαρτονιού. Σε μια πλήρη διακοπή της παροχής, κατά μέσο όρο μόνο το 12% περίπου της συνήθους ποσότητας χαρτιού θα μπορούσε να παραχθεί. Μόνο οι λίγοι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν άλλες πηγές ενέργειας όπως άνθρακα, πετρέλαιο ή εναλλακτικά καύσιμα θα μπορούσαν να παράγουν. Η διακοπή λειτουργίας ενέχει επίσης κίνδυνο ζημιάς στις μηχανές χαρτιού και θα επηρέαζε και άλλους προμηθευτές ασκώντας πρόσθετη πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού.