graphicanews

Ειδήσεις

drupa 2021

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η DRUPA!

την 13 Μαρτίου, 2020

Αναβάλλεται και επισήμως η μεγαλύτερη έκθεση Γραφικών Τεχνών drupa εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής είναι από τις 20 έως τις 30 Απριλίου 2021.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας αναφέρει:

Η εμπορική έκθεση drupa που είχε προγραμματιστεί για τις 16-26 Ιουνίου 2020 θα αναβληθεί για τις 20-30 Απριλίου 2021. Με τον τρόπο αυτό, η Messe Düsseldorf ακολουθεί τη σύσταση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης να λάβει υπόψη τις αρχές του Ινστιτούτου Robert Koch κατά την αξιολόγηση του κινδύνου σημαντικών γεγονότων. Βάσει αυτής της σύστασης και της πρόσφατης σημαντικής αύξησης του αριθμού των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2), συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, η Messe Düsseldorf επανεξέτασε την κατάσταση. Επιπλέον, υπάρχει η γενική απόφαση που εκδόθηκε από την πόλη του Ντίσελντορφ στις 11 Μαρτίου 2020, με την οποία απαγορεύονται σημαντικά γεγονότα με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες ταυτόχρονα.

"Η απόφαση λήφθηκε σε στενή συνεννόηση με τους συμβούλους μας και τις χορηγικές ενώσεις", τονίζει ο Werner M. Dornscheidt, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Messe Düsseldorf GmbH. Αντικατοπτρίζει επίσης τις επιθυμίες των μεμονωμένων βιομηχανιών: «Ως συνεργάτης τους, κάνουμε αυτήν την στιγμή ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε τις οικονομικές απώλειες που υπέστησαν οι εκθέτες μας».

"Η πόλη του Ντίσελντορφ ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησης. Επιδίωξή μας είναι να επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά", τονίζει ο Thomas Geisel, Δήμαρχος του Ντίσελντορφ και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της έκθεσης.

Ο πρόεδρος της drupa Claus Bolza-Schünemann συμφωνεί: "Η αναβολή της drupa ήταν αναπόφευκτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις. H απόφαση είναι σωστή και υπεύθυνη. Πολλοί εκθέτες ξεκινούν τις υλικοτεχνικές τους προετοιμασίες στα μέσα του Μαρτίου - η σημερινή ανακοίνωση επιτρέπει σε όλους να αντιδράσουν τώρα, να προγραμματίσουν εκ νέου και να προετοιμαστούν για τη διοργάνωση τον Απρίλιο του 2021."