graphicanews

Εκδηλώσεις

“Πέρα από το προφανές”

την 24 Ιανουαρίου, 2022

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) με θέμα “Πέρα από το προφανές - Η Τυπογραφία και η Οπτική Επικοινωνία σε ταραχώδεις καιρούς”, ταξιδεύει το 2022 στη Θεσσαλονίκη. Θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ISTVC) και υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μουσείων και επαγγελματικών ενώσεων. Και αυτήν τη φορά, το συνέδριο θα πλαισιωθεί από κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες. Στις παράλληλες εκδηλώσεις του εντάσσονται πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σημαντικές εκθέσεις, μουσικά δρώμενα και προβολές ταινιών, καθώς και διαγωνισμοί και παρουσιάσεις των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων που αφορούν στην τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία. 

Υποστηρίζοντας τον ανοιχτό, ουσιαστικό διάλογο, το ICTVC προσελκύει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και χώρους με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρακτική σε σχέση με την τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία. 

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου που αντικατοπτρίζονται στις ως τώρα διοργανώσεις, απηχούν τις αλλαγές στο κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον και ενσωματώνουν την επίδραση των νέων τεχνολογιών. Και αυτή τη φορά, στο 8o ICTVC, θα καλυφθούν χωρίς περιορισμούς τα πεδία έρευνας, θεωρίας, ιστορίας, εκπαίδευσης, και πρακτικής. 

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν στα μέσα Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ICTVC στη διεύθυνση: ictvc.org

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED και το Ερευνητικό Εργαστήριο Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής - GRAPHMEDLAB, θα διοργανώσουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο: Print-Media Science and Technology in the modern era. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, από τις 9.00 έως τις 17.30, στο χώρο των εργασιών του ICTVC στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Η επιστημονική ημερίδα επικεντρώνεται στην εξέλιξη των τεχνολογιών εκτύπωσης σε διάφορα ψηφιακά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της ψηφιακής και της υβριδικής εκτύπωσης, των ψηφιακών ροών εργασίας και της διαχείρισης, της βιομηχανικής εκτύπωσης, καθώς και της καινοτομίας σε μη παραδοσιακούς τομείς στους οποίους λαμβάνει χώρα η εκτύπωση. Στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανωτές προσκαλούν  ερευνητές, επιστήμονες-τεχνολόγους, επιχειρήσεις και εκπροσώπους της βιομηχανίας και φοιτητές να συμμετέχουν,  να παρουσιάσουν την έρευνά τους και να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις τάσεις στους προαναφερόμενους τομείς.