graphicanews

Εκδηλώσεις

Στο Print Cafe το 1o  ESG I Unplugged της Global Sustain.

την 25 Νοεμβρίου, 2022

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Global Sustain για τα Μέλη του Δικτύου της, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, το 1ο ESG I Unplugged - μία σειρά από μηνιαίες θεματικές πάνω σε κρίσιμα θέματα Βιωσιμότητας.
Η "κλειστού τύπου" εκδήλωση που είχε ως θέμα "Food Waste Management: Challenges & Opportunities" έλαβε χώρα στον Εκθεσιακό χώρο "Print Cafe" της εταιρείας Pressious Arvanitidis.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή roundtable και το πάνελ συνέθεσαν εξέχοντες oμιλητές, προερχόμενοι από όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας του τρόφιμου και πιο συγκεκριμένα οι: 
Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος, 
Σοφία Κουτσιάνη, Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία, 
Δημήτρης Παπαστεργίου, εν ενεργεία Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, 
Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, συνιδρυτής και διαχειριστής της ΜΚΟ "Μπορούμε", 
Θεανώ Μπάκα, Διευθύντρια Υπηρεσιών Τουρισμού της TÜV Austria Hellas, 
Ράνια Ασσαριωτάκη, Ανώτερη Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης Αμερικανικού Κολλεγίου.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Κρυστάλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών Deree. 

Τα κυριότερα σημεία που κατέληξαν οι συμμετέχοντες ήταν: εξορθολογισμός της κατανάλωσης, κίνητρα στις επιχειρήσεις, εκπαίδευση των καταναλωτών, ενδυνάμωση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κυκλική οικονομία, προσφορά στην κοινωνία.

Η Global Sustain παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και λύσεων υποστηρίζοντας τα μέλη και τους πελάτες της να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με βάση το τρίπτυχο οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική υπευθυνότητα και περιβαλλοντική ευθύνη (triple bottom line).
Με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα και παρουσία στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Νέα Υόρκη και τη Λευκωσία, η Global Sustain προσφέρει καινοτόμες διαδικτυακές και off-line υπηρεσίες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την εταιρική ευθύνη, τις ESG επενδύσεις και την υπεύθυνη χρηματοδότηση.
Στα μέλη της περιλαμβάνονται εταιρίες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.