GRAPHICANEWS

Εκδηλώσεις

«Βιβλίο: οι άνθρωποι και οι τέχνες του»

την 9 Απριλίου, 2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η A.R.A. Ελλάδας, Φίλοι της βιβλιοδετικής τέχνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23/4), συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 19 Απριλίου (ώρα 10:00-17:00), ημερίδα με τίτλο:
«Βιβλίο: οι άνθρωποι και οι τέχνες του», στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος.

Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778 Ταύρος), επιχειρείται να καταγραφεί η άτυπη αλυσίδα των τεχνικών και των τεχνών της παραγωγής, καθώς και εν γένει της πορείας του βιβλίου ως φυσικού αντικειμένου, μέσα από τα βιώματα επαγγελματιών του κλάδου.
Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων του βιβλίου, η επισήμανση των προκλήσεων της εποχής και των προοπτικών που ανοίγονται, η ανάδειξη όλων εκείνων των λόγων που μας κάνουν να επιμένουμε στο υπέροχο αυτό αντικείμενο: το βιβλίο.

Την ίδια μέρα εγκαινιάζεται έκθεση Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας με τίτλο «beyond the text».
Με εφαλτήριο το περιεχόμενο του βιβλίου 24 επαγγελματίες και ερασιτέχνες βιβλιοδέτες, μέλη της A.R.A. Ελλάδας, δημιουργούν έργα τέχνης χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα, την ίδια στιγμή που τα αμφισβητούν.

Η A.R.A. Ελλάδας ιδρύθηκε το 1996 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την υποστήριξη, εξέλιξη και ευρύτερη διάδοση της βιβλιοδετικής χειροποίητης τέχνης. Σήμερα αποτελεί μια ανοικτή ομάδα με μέλη της βιβλιοδέτες, αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την τέχνη της βιβλιοδεσίας.
Δείτε το πρόγραμμα από εδώ.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Απριλίου-10 Μαΐου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτ.- Παρ. 9:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο τηλ. 2103418011, (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00.)

Προηγουμενο

Packaging Innovation Awards 2019