GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

scheufelen

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η χαρτοβιομηχανία Scheufelen

την 15 Φεβρουαρίου, 2018

6 ημέρες μετά τη γερμανική χαρτοβιομηχανία Feldmühle, η οποία στις 24 Ιανουαρίου υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, και η χαρτοβιομηχανία Scheufelen GmbH + Co. υπέβαλε στις 30 Ιανουαρίου 2018 αίτηση πτώχευσης στο περιφερειακό δικαστήριο του Esslingen.

Η χαρτοβιομηχανία Scheufelen ήταν κατά κύριο λόγο κατασκευαστής επιχρισμένων χαρτιών εκτύπωσης για τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών, ο οποίος παρουσιάζει πλεόνασμα παραγωγής και πίεση στα περιθώρια κέρδους.

Το 2017 η εταιρεία σημείωσε κέρδη 83ών εκατομμυρίων Ευρώ απασχολώντας 340 υπαλλήλους και παράγοντας συνολικά 104.000 τόνους χαρτιού.

Ένα χρόνο πριν, το Μάιο του 2016 η επιχείρηση εξαγοράστηκε από ιδιωτική κοινοπραξία εξαιτίας των μεγάλων απωλειών που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια.
Μετά την εξαγορά αυτή, η κατάσταση της επιχείρησης βελτιώθηκε σημαντικά, κυρίως χάρη στα μέτρα αναδιάρθρωσης που έλαβε αλλά και εξαιτίας του νέου προσανατολισμού της στον κλάδο της Συσκευασίας.
Παρόλες τις παραπάνω θετικές εξελίξεις όμως, τα προβλήματα επανήλθαν, κυρίως εξ αιτίας της μεγάλης αύξησης στις τιμές του χαρτοπολτού και στο κόστος των χημικών το 2017.

Από εδώ και στο εξής, η επιχείρηση ελπίζει στην αναβίωσή της με οδηγούς, αφενός, τις 2 νέες ποιότητες χαρτονιού που λάνσαρε, Heaven 42 και Phoenolux, και του ζωηρού ενδιαφέροντος της αγοράς αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων στα χαρτιά grass paper (μία καινοτομία της Scheufelen όπου το χαρτί παράγεται από αποξηραμένες ίνες γρασιδιού). Με την καινοτομία της αυτή, η εταιρεία προσφέρει μία εναλλακτική, οικολογική, πρόταση στο χαρτί εκτύπωσης η οποία θα την απαλλάξει από τις αυξημένες τιμές στις πρώτες ύλες παραδοσιακού χαρτοπολτού.

scheufelen grass paper